Gelukkig nieuw jaar! En om 2022 productief te beginnen, hebben we een aantal goede voornemens op een rijtje gezet. Want hoe zit dat nu eigenlijk met die nieuwe Wtza? Wat zijn je plannen voor (bij)scholing in 2022? En is jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering up to date?

Het nieuwe jaar is een ideaal moment om eens kritisch te kijken naar je zakelijke én persoonlijke doelen, drijfveren en uitdagingen. Jezelf ontwikkelen als ondernemer en als zorgverlener, dat is toch waar je het voor doet? Wij helpen je graag op weg.

De Wtza: nieuw in 2022

Zoals je misschien al hebt gehoord, gaat er in 2022 een nieuwe wet van kracht: de Wtza. Kort samengevat is de Wtza een aanvulling op de bestaande Wkkgz, waarmee de kwaliteit van de zorg wordt gewaarborgd.

Wat moet je regelen?

Voor bestaande zzp’ers is het eigenlijk heel simpel: Check of je in het Landelijk register zorgaanbieders staat. Dit doe je hier. Grote kans dat je erin staat.

Sta je er niet in, of ben je een nieuwe zzp’er in 2022? Dan moet je je melden. Dit doe je hier. Dit is iets meer werk, je moet een aantal gegevens en een korte vragenlijst invullen.

Heb je je het register gecheckt of je aanmelding voltooid? Dan kun je een bevestiging van je inschrijving in het register vanaf nu ook uploaden in je FleGo dossier.

Meer weten over de Wtza?

Op de website van de Rijksoverheid staat de meest recente en officiële informatie.

Omdat voor zzp’ers andere regels gelden dan voor grote zorgaanbieders, raden we je aan om  ook de website van SoloPartners te bekijken. Deze informatie is specifiek gericht op zzp’ers.

SoloPartners organiseert op donderdag 6 januari een online vragenuurtje over de Wtza, waar je je gratis voor kunt aanmelden.

ZOS+: Platform voor zzp’ers in de zorg

ZOS+ is hét platform voor zelfstandig professionals in de zorg. Wij gaan uit van jouw kracht als ZZP’er. Jij bent namelijk onmisbaar!

Wij gaan op zoek naar leuke opdrachtgevers voor jou, met de vrijheid en verantwoordelijkheid die hoort bij zelfstandig werken. We zijn ook de plek voor inspiratie en professionele ontwikkeling: investeren in jezelf als ondernemer.

Nog niet ingeschreven bij het platform? Klik dan hier om je gratis aan te melden.

Nieuwsgierig naar onze opdrachten? Bekijk ze hier.