Geplaatst: 11-7-2024

Nieuwe standaard: Digitale VOG

Vanaf 1 juli 2024 zullen wij de digitale Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) accepteren. Deze overstap naar digitalisering biedt zowel gemak als efficiëntie voor onze organisatie. Om een soepele overgang te waarborgen, is het belangrijk om de werkwijze voor de validatie van de digitale VOG goed te begrijpen en toe te passen.

Het Belang van een Originele PDF

Bij het indienen van een digitale VOG is het cruciaal dat het document een originele PDF is. Documenten die zijn opgeslagen via “print to PDF” worden niet geaccepteerd. Dit helpt om de authenticiteit en integriteit van de VOG te waarborgen.

Validatie via Validatie.nl

De validatie van de digitale VOG vindt plaats via de website validatie.nl. Hier kunnen documenten worden geüpload voor controle. Na het uploaden voert de website automatisch een validatie uit en geeft aan of het document akkoord is of niet.

Voordelen voor Opdrachtgevers

De overstap naar digitale VOG’s biedt meerdere voordelen voor onze opdrachtgevers:

  • Snellere Verwerking: De digitale validatie verloopt aanzienlijk sneller dan de traditionele papiermethode, waardoor u sneller duidelijkheid heeft over de geschiktheid van uw kandidaten.
  • Kostenbesparend: Het digitaliseren van het VOG-proces bespaart kosten die anders zouden worden besteed aan printen, verzenden en archiveren van papieren documenten.
  • Milieuvriendelijk: Door het gebruik van digitale documenten dragen we gezamenlijk bij aan een vermindering van papiergebruik en daarmee aan een duurzamere bedrijfsvoering.
  • Betrouwbaarheid en Veiligheid: De validatie via validatie.nl zorgt ervoor dat alleen originele en niet-gemanipuleerde documenten worden geaccepteerd, wat de betrouwbaarheid van de VOG verhoogt.
  • Gemak en Toegankelijkheid: Het proces kan volledig online worden afgehandeld, waardoor het eenvoudiger en toegankelijker is voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers.

ZOS+: Platform voor zzp’ers in de zorg

ZOS+ is hét platform voor zelfstandig professionals in de zorg. Wij gaan uit van jouw kracht als ZZP’er. Jij bent namelijk onmisbaar!

Wij gaan op zoek naar leuke opdrachtgevers voor jou, met de vrijheid en verantwoordelijkheid die hoort bij zelfstandig werken. We zijn ook de plek voor inspiratie en professionele ontwikkeling: investeren in jezelf als ondernemer.

Nog niet ingeschreven bij het platform? Klik dan hier om je gratis aan te melden.

Nieuwsgierig naar onze opdrachten? Bekijk ze hier.